Peptalk: “Wat nou als het ook ANDERS kan?”

Dit is alweer de laatste aflevering in deze serie “Wat nou als het ook anders kan?”. Je hebt bijna de eindstreep bereikt! Als je alle opdrachten uit deze serie hebt gedaan, dan ben je al een heel stuk bewuster van jezelf en ben je mooi op weg de regie over je leven te nemen.

Je weet welke stappen je kunt gaan zetten, hoe je de stemmetjes in je hoofd kunt omvormen tot cheerleaders en.. waaróm je het überhaupt allemaal wil (die ;echte, emotionele reden, remember?).

Volhouden, doorgaan, elke dag weer

Nu is het een kwestie van volhouden, doorgaan op de ingeslagen weg, elke dag weer. Of je er nu zin in hebt of niet. En dat klinkt makkelijk, maar is het niet: iets wat je zelf waarschijnlijk ook weet. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is.

Kijk elke dag naar het lijstje met dingen die je wil bereiken. Geef jezelf dagelijks een peptalk en gá ervoor. Je leeft maar één keer… dan kun je er maar beter wat van maken ook.

Dan mijn peptalk:

Ik had je voor vandaag peptalk van mijn kant beloofd. Nu is enkel een peptalk niet genoeg voor jou om je hele leven te veranderen, maar het is een begin 😉 Ik geef je drie adviezen om op de ingeslagen weg door te gaan en de lessen uit deze serie echt in je systeem te krijgen. Zodat je je voortaan bij de belangrijkste dingen werkelijk afvraagt: “Wat nou als het ook anders kan?”. Meestal kán het dat ook echt.

Here we go:

#1 Herhaling (en delen) is key

Mijn eerste advies is: lees de 7-delige serie nog eens door en bekijk ook de reacties van anderen (+heb je zelf al een reactie achtergelaten? vergeet dat niet!). Je zult merken dat iedereen zo haar eigen struggles en verlangens heeft. En je zult jezelf in veel van deze situaties en wensen herkennen!

Je bent niet alleen op deze zoektocht en je kunt altijd in mijn community komen om je te laten ondersteunen. Zodat je zeker weet dat het ook jou kan lukken als je doorzet en de “Wat nou als het ook anders kan?”-lessen opvolgt.

#2 Houd jezelf niet klein

Het tweede dat ik jou wil meegeven: steek je kop niet meer (en vanaf nu ook: nooit meer) in het zand. Je hebt de afgelopen dagen dingen over jezelf geleerd, waarmee je echt meer regie kunt nemen en van die automatische piloot af komt. Misschien is het eng om uit je comfortzone te stappen, misschien is het overwhelming om je verlangens zo op papier te zien staan…

Maar ik wil je aanmoedigen om actie te nemen en jezelf niet langer klein te houden. Gooi die faalangst overboord en begin gewoon. Begin vandaag nog aan de versie 2.0 van jezelf. Daar wordt iedereen beter van (niet alleen jij: ook je omgeving!). En je zult later met meer voldoening terug kunnen kijken op je leven… geen ‘had ik maar’ voor jou!

#3 Stop met stoppen

Mijn derde tip en daarmee laat ik je gaan: blijf jezelf ontwikkelen. We zijn nooit ‘af’, of ‘klaar’. Dat is alleen maar positief: groei is altijd mogelijk. Je hoeft niet te streven naar een eindpunt, je kunt op ieder moment dankbaar zijn voor waar je nu bent én tegelijkertijd bezig zijn met ontwikkeling, doelen en groei. Zoek naar inspiratie, zoek naar stimulans. Omring jezelf met inspirerende mensen, doe inspirerende dingen en lees inspirerende boeken :-). Zoals “Wat nou als het ook anders kan?”. (“Wij van WC-eend.. ;-))

Het kan anders. Neem de regie. Creëer het leven dat je wil!

Liefs,
Janne

PS:  Gefeliciteerd! You made it 🙂 Als je alle 7 stappen uit de serie hebt doorlopen onderscheid je jezelf al van veel anderen. Je blijft niet met een vage ontevredenheid zitten, of met vage verlangens die nooit uitkomen. Jij hebt bewezen dat je daadwerkelijk ACTIE neemt. Top! Ik ben trots op je en ik hoop dat je alles bereikt wat je wil in je leven, want je verdient het. Go go go!

NU TE BESTELLEN

Karin Blokland
Door

Karin Blokland

op 04 Jul 2019

Wauw, bedankt voor de mooie inzichten. Ergens ben ik al heel erg op de goede weg. Als mens. Als moeder. Als ondernemer. En deze eyeopeners benadrukken dat! Zelf zeg ik vaak van die mantra's.... Dan niet Laat maar Rot op En vooral nu : FOCUS!!! Of : Het lukt wel!! En het werkt. Als je het maar vaak genoeg zegt, ga je het ook geloven en nog belangrijker : voelen! Thanks Janne!!!

Reactie plaatsen